Back to top
Book Now

KALERGI LODGE – Γενικές πληροφορίες

KALERGI LODGE – Γενικές πληροφορίες

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την διαμονή στο Kalergi Lodge (ορειβατικό καταφύγιο Καλλέργη).

 

ΤΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

  1. τον υπνόσακο σας και την μαξιλαροθήκη σας ή σεντόνια
  2. τον φακό σας
  3. τις παντόφλες σας ή καθαρά παπούτσια (για τον εσωτερικό χώρο του καταλύματος)
  4. ζεστά ρούχα για την διαμονή σας και τον βραδινό σας ύπνο
  5. στο καταφύγιο δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, οπότε αν θέλετε να φορτίσετε τις συσκευές σας φροντίστε να έχετε μαζί σας το powerbank σας
  6. κρατάτε επιπλέον ρούχα και κάλτσες μέσα σε νάιλον σακούλες μέσα στο σακίδιο σας ώστε να μείνουν στεγνά σε περίπτωση βροχής. Δεν επιτρέπεται να στεγνώνουν τα βρεγμένα ρούχα μέσα στο καταφύγιο καθώς γεμίζει υγρασία

 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ (θα τους βρείτε αναρτημένους και στο κατάλυμα)

παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω, ώστε να είστε ενημερωμένοι πριν την άφιξη σας.

  1. Το καταφύγιο χρησιμοποιεί βρόχινο νερό, σας παρακαλούμε κάνετε συνετή χρήση.
  2. Απαγορεύεται να ανάψετε φωτιά στον εξωτερικό ή στον εσωτερικό χώρο του καταφυγίου, καθώς επίσης απαγορεύεται και η χρήση γκαζιού από τους επισκέπτες.
  3. Δεν επιτρέπεται να στεγνώνουν (βρεγμένα) ρούχα στις σόμπες του καταφυγίου. Παρακαλούμε κρατάτε δεύτερα στεγνά ρούχα.
  4. Παρακαλούμε ότι σκουπίδια δημιουργήσετε (για παράδειγμα μπουκαλάκια από νερό ή από κάποιο τρόφιμο), κρατήστε τα μαζί σας και πετάξτε τα στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης στην πόλη. Εμείς θα πρέπει να τα μεταφέρουμε κουβαλώντας τα κάτω στην πόλη, οπότε σας παρακαλούμε ο καθένας να κρατήσει τα προσωπικά του σκουπίδια μαζί του και να μην τα ξεχάσει στο καταφύγιο. Βοηθήστε μας να κρατήσουμε τον χώρο καθαρό.
  5. Δεν επιτρέπεται να μετακινούνται οι πάγκοι και τα τραπέζια στο χώρο του καταλύματος, εσωτερικά και εξωτερικά. Αν χρειαστεί κάτι τέτοιο, ενημερώστε τον υπεύθυνο του χώρου και θα σας βρει την κατάλληλη λύση.
  6. Παρακαλούμε να σεβαστείτε τις ώρες κοινής ησυχίας του καταφυγίου αλλά και τους υπόλοιπους που φιλοξενούνται στο καταφύγιο. Οι γονείς να έχουν την επιτήρηση των παιδιών και να μην τα αφήνουν ανεξέλεγκτα στον χώρο.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Το νερό στο καταφύγιο δεν είναι πόσιμο, μιας και δεν υπάρχει υδροδότηση. Μπορείτε να προμηθευτείτε νερό από το κατάλυμα.

Το καταφύγιο δεν έχει ηλεκτροδότηση. Λειτουργεί γεννήτρια πετρελαίου για τις ανάγκες του καταφύγιου όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Αν θέλετε να φορτίσετε τις συσκευές σας, παρακαλούμε να έχετε μαζί σας το powerbank σας.

Το καταφύγιο Καλλέργη διαθέτει κρεβάτια σε μεγάλους ξεχωριστούς χώρους και δωμάτια.
Τα δωμάτια χωρούν: 10 άτομα, 6 άτομα, 5 άτομα, 2 δωμάτια 4ατόμων. Επίσης υπάρχει ένας ενιαίος χώρος που φιλοξενεί 20 άτομα και ένα μικρό δωμάτιο με μια κουκέτα για δύο άτομα

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΎΓΙΟ

Το Kalergi Lodge, βρίσκεται πάνω από την είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς σε υψόμετρο 1.580 μέτρα.

Ξεκινήστε το περπάτημα, από τον δασικό δρόμο, ο οποίος ξεκινάει απο το σημείο όπου θα δείτε την ταμπέλα για το Kalergi Lodge (καταφύγιο Καλλέργη) στην τοποθεσία Μαχή 35.319363, 23.913965 ή εναλλακτικά από το μονοπάτι από το Ξυλόσκαλο. Θα βρείτε πολλές ταμπέλες στην διαδρομή.

Η πρόσβαση μπορεί να γίνει με εύκολο περπάτημα 1,30ώρας από το οροπέδιο Ομαλού ακολουθώντας τον δασικό δρόμο 4,5km και με σχετικά ψηλό αυτοκίνητο εάν δεν υπάρχει πολύ χιόνι
Επίσης ακλουθώντας το μονοπάτι από το Ξυλόσκαλο στην είσοδο της Σαμαριάς και στην συνέχεια τον δασικό δρόμο

Η περιοχή προσφέρεται για πολλές εξορμήσεις στις γύρω κορυφές, μέσα από τα πανέμορφα μονοπάτια της διαδρομής Ε4 (κατάβαση του Φαραγγιού, ανάβαση στις κορυφές Ψαρή, Μαύρη και Μελινταού και μετάβαση στο καταφύγιο Σβουριχτής για τη διάσχιση της οροσειράς των Λευκών Ορέων)

 

Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας και σας ευχόμαστε μια ευχάριστη και ήρεμη διαμονή.

Ακολουθήστε μας στο Facebook για τις τελευταίες ενημερώσεις : https://www.facebook.com/kallergirefuge/

 

με εκτίμηση,

Kalergi Lodge team

_απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του δημιουργού_

Read also